Care4theKids

Stichting Care4theKids is een organisatie die zich inzet voor kleinschalige projecten in Azië. In veel delen van Azië leven nog steeds mensen onder de armoedegrens en worstelen ze dagelijks om zichzelf van hun eerste levensbehoefte te voorzien. Kinderen zijn hier de dupe van waardoor zij geen uitzicht hebben op een goede toekomst. Care4theKids is opgericht vanuit de gedachten om iets te betekenen voor de kansarme kinderen in deze landen. Ze organiseren en/of ondersteunen activiteiten en zetten projecten op waarmee het leven en de toekomst van deze kinderen wordt verbeterd. Belangrijke waarden hierin zijn zelfredzaamheid en onafhankelijkheid.

Focus Care4theKids

Care4theKids richt zich vooral op onderwijs- en voedselprogramma’s. Dat wil niet zeggen dat ze op andere gebieden niet zullen ondersteunen. Daar waar we het leven van kinderen kunnen verbeteren, zet Care4theKids zich in. Het werk van de stichting kenmerkt zich door intensieve, liefdevolle begeleiding van kinderen, goede zorg en scholing, zowel binnen de eigen projecten als in de omringende gemeenschap. Dit wordt mede gerealiseerd doordat Care4theKids zich ook als  vrijwilligersorganisatie inzet voor de kleinschalige projecten waar ze mee samenwerken.

Missie en visie

De missie van Care4theKids is een betere toekomst te creëren voor kansarme kinderen en dit doen ze door ondersteuning te bieden in de belangrijkste basis- en levensbehoeften van een kind. Dit zorgt ervoor dat deze kinderen een kans krijgen om hun eigen toekomst te beïnvloeden. Dit doen ze vooral door het opzetten van onderwijs- en voedselprogramma’s. Daarnaast heeft Care4theKids als missie mensen te inspireren om zich in te zetten voor een positieve wereld. Samen helpen en samen werken aan een betere toekomst voor de kinderen in Azië.

We hopen dat we van dit jaar veel mogen leren en we zijn er allemaal heel enthousiast over om deze expeditie voort te zetten!

Projecten Care4theKids:

The Center of Rehabilitation and Support for Handicapped Children (sociaal-medisch dagcentrum)

Dit project is een sociaal- medisch dagcentrum voor lichamelijk en verstandelijk gehandicapte kinderen. In Vietnam zijn veel kinderen met geboorteafwijking als gevolg van het ontbladeringsmiddel ‘Agent Orange’ dat in de Vietnamese oorlog is gebruikt. Bij dit project hebben ze vooral spullen nodig om die kinderen te kunnen helpen en de kinderen wat te kunnen leren. Ons geld gaat naar:

  • Aanpassingen en specifiek lesmateriaal
  • Therapeutisch hulpmiddelen voor fysieke beperkingen
  • Onderhoud en verfraaiing van het centrum, inrichten van een snoezelkamer
  • Zorgen dat er ontwikkelingsmogelijkheden zijn voor de kinderen met een beperking

Cu Chi Free Education Project (School)

Onderwijs: De kinderen gaan alleen in de ochtend naar school. Met extra geld kan er ook een middagprogramma aangeboden worden.

Maaltijd: De school wil dagelijks een voedzame maaltijd kunnen maken voor de leerlingen. Nu kan dat maar 2x per week.

Moestuin/vijver: Dit project wil moestuinen verbeteren en aanleggen. Het doel is om de school geheel zelfvoorzienend te maken en lesprogramma’s te creëren om bijv. tuinman of tuinvrouw te worden. Het opknappen van de viskweekvijver is ook een doel, want de vis uit deze kweekvijver kan onderdeel zijn van een goede maaltijd.

Onderhoud en aanpassingen: Het onderhouden en aanpassen van de lokalen en speelvelden hoort ook bij dit project. Ook wordt er gekeken of er lesmateriaal moet worden aangeschaft/vervangen.